FRONT > Vesti > „DRUGAČIJI A ISTI“ – PRVI ČASOPIS POSVEĆEN INVALIDIMA U LESKOVCU

„DRUGAČIJI A ISTI“ – PRVI ČASOPIS POSVEĆEN INVALIDIMA U LESKOVCU

Leskovac – „Drugačiji, a isti“ prvi je časopis u Leskovcu koji se otvoreno bavi problemima invalida, a pokrenulo ga je Gradsko Udruženje distrofičara.
„Ne samo distrofičari, već sve osobe sa invaliditetom moraju da postanu vidljivije, Aktivne ja uključene u mnoga Društvena Dešavanja“, ističe sekretarka Udruženja Dragana Petrović.
Cilj ovog časopisa je da distrofičare osnaži da se aktivno uključe u društvene tokove široku populaciju inforimiše O životu sa ovom bolešću i širokom spektru Aktivnosti udruženja.
Grad Leskovac je u toku ove godine izdvojio 35 miliona dinara za finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite, kojima su konkurisala i udruženja osoba sa invaliditetom.
„Sa zadovoljstvom mogu da kažem da sam da finasiramo rad Osam personalnih asistenata, od kojih je petoro angažovano upravo dobili pomoć obolelima od distrofije. Kažu: Bićemo veliki onoliko koliko možemo da razumeti jedni druge. Mi nastojimo da redovno osluškujemo probleme osoba sa invaliditetom sam Izlazimo u susret njihovim potrebama, čineći im Grad i socijalne usluge pristupačnijim i dostupnijim „, kazao je na promociji časopisa Gradonačelnik Leskovca Gorana Cvetanović.
Gordana Stojanović, predsednica Udruženja distrofičara istakla je da ovo udruženje svake godine realizuje nekoliko projekata koje podržavaju resorna ministarstva, Evropski fondovi kao i Lokalna samouprava sam zahvalila se gradonačelniku na kontinuiranoj podršci osobama sa invaliditetom.

Dragan Marinković

Objavljeno: 06. 12. 2016.

Izvor: www.jugmedia.rs

Autor: Jugmedia, Dragan Marinković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *