FRONT > Вести > ИНФОРМАТИЧКА ОБУКА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

ИНФОРМАТИЧКА ОБУКА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Београд – У наредних пет месеца 55 особа са инвалидитетом и 10 жена из Сигурне куће похађаће информатичку обуку како би могли да се осамостале и лакше дођу до жељеног посла.
Директор Центра за едукацију ИТ-Светислав Симић представио је 2. децембра у Скупштини града Београда Пројекат „Информатичко образовање особа са инвалидитетом- пут до посла“ И Објаснио да ће полазници курса после обуке моћи самостално да раде сајтове. Он је подсетио да тренутно у Србији недостаје 15.000 ИТ стручњака, те да ће обука особама са инвалидитетом помоћи да лакше пронађу посао.
Председник савета за Запошљавање и члан Градског већа Драгомира Петронијевић, указао је да је задатак Градске власти да ради на пројектима који ће задржати младе у земљи, а особе са инвалидитетом оспособити за самосталан рад. Како је рекао је недавно Град издао у закуп 33 локала, а предност су имале особе са инвалидитетом, јер су желели сам њима да дају сансу за предузетништво.
Градски секретар за социјалну заштиту Наташа Станисављевић подсетила је да у Београду живи 98.424 особа са неком врстом инвалидитета, да је ове године одобрено 8.671 Захтев за туђу негу и помоћ, да је за 310 малишана Одређени Лични Пратиоци, док је њих 50 добило персоналног асистента.
Председник савета за запошљавање Драгољуба Петронијевић, и директор привредног друштва „Тренквалдер“ Малиша Грујичић потписали су 2. децембра Меморандум о сарадњи који подразумева да ће та фирма, која се бави запошљавањем, предност дати особама са инвалидитетом.

Објављено: 02. 12. 2016.

Извор: www.studiob.rs

Извор: Тањуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *