FRONT > Vesti > INFORMATIČKA OBUKA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

INFORMATIČKA OBUKA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Beograd – U narednih pet meseca 55 osoba sa invaliditetom i 10 žena iz Sigurne kuće pohađaće informatičku obuku kako bi mogli da se osamostale i lakše dođu do željenog posla.
Direktor Centra za edukaciju IT-Svetislav Simić predstavio je 2. decembra u Skupštini grada Beograda Projekat „Informatičko obrazovanje osoba sa invaliditetom- put do posla“ I Objasnio da će polaznici kursa posle obuke moći samostalno da rade sajtove. On je podsetio da trenutno u Srbiji nedostaje 15.000 IT stručnjaka, te da će obuka osobama sa invaliditetom pomoći da lakše pronađu posao.
Predsednik saveta za Zapošljavanje i član Gradskog veća Dragomira Petronijević, ukazao je da je zadatak Gradske vlasti da radi na projektima koji će zadržati mlade u zemlji, a osobe sa invaliditetom osposobiti za samostalan rad. Kako je rekao je nedavno Grad izdao u zakup 33 lokala, a prednost su imale osobe sa invaliditetom, jer su želeli sam njima da daju sansu za preduzetništvo.
Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da u Beogradu živi 98.424 osoba sa nekom vrstom invaliditeta, da je ove godine odobreno 8.671 Zahtev za tuđu negu i pomoć, da je za 310 mališana Određeni Lični Pratioci, dok je njih 50 dobilo personalnog asistenta.
Predsednik saveta za zapošljavanje Dragoljuba Petronijević, i direktor privrednog društva „Trenkvalder“ Mališa Grujičić potpisali su 2. decembra Memorandum o saradnji koji podrazumeva da će ta firma, koja se bavi zapošljavanjem, prednost dati osobama sa invaliditetom.

Objavljeno: 02. 12. 2016.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *