FRONT > Vesti > IZLOŽBA I DRUŽENJE UZ MUZIKU

IZLOŽBA I DRUŽENJE UZ MUZIKU

Novi Sad – Koordinacioni odbor organizacija osoba sa invaliditetom druženjem u Kulturnom centru Novog Sada obeležio je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, koji se, inače, praznuje 3. decembra. Članovi 9 srodnih udruženja, koja čine taj odbor, izložili su svoje umetničke rukotvorine, a nastupio je i Inkluzivni hor „Ison“.
– Rešili smo da obeležimo Međunarodni dan kroz druženje osoba s invaliditetom da bismo se upoznali i jedni drugima rekli šta nas tišti, kakve probleme imamo u gradu, a koje će gradska vlast da uzme u obzir i da se potrudi da ih reši – rekla je potpredsednica Koordinacionog odbora Neza Đurkić. – Nikad nije kasno da se taj značajan datum obeleži jer smo mi nevidljivi zbog raznih prepreka i predrasuda.
Neki od gorućih problema su fizičke arhitektonske barijere, kao i finansiranje udruženja. Međutim, kako je ocenila Neza Đurkić, situacija u Novom Sadu se popravlja, što je potvrdio i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici Tihomir Nikolić.
– Mi smo do sada poklanjali veliku pažnju svim osobama sa invaliditetom i imamo stabilan program, novac u budžetu, kao i socijalnu politiku koja je primerena njima – istakao je Nikolić, dodajući da programe koje sprovode žele da približe javnosti jer i osobama sa invaliditetom treba pružiti obrazovanje, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, kao i odgovarajuće uslove za rad. – I sledeće godine ćemo u kontinuitetu podržavati rad tih udruženja jer imamo tradicionalno dobru saradnju, a produžićemo je ojačanim merama ukoliko budemo imali novac u budžetu, i u tom slučaju ćemo organizovati još bolju i stabilniju podršku u budućem periodu.

L. Radlovački

Objavljeno: 10. 12. 2016.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: L. Radlovački

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *