FRONT > Вести > НОВИ БЕЧЕЈ: НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА ПОСАО ПРОНАШЛЕ 102 ОСОБЕ

НОВИ БЕЧЕЈ: НА САЈМУ ЗАПОШЉАВАЊА ПОСАО ПРОНАШЛЕ 102 ОСОБЕ

Национална служба за запошљавање (НСЗ) у сарадњи са општином Нови Бечеј организовала је 06. априла пети по реду сајам запошљавања у Новом Бечеју.
ЈП „Комуналац“, ДОО „Јадран“, пекара „Европа“, Дом за смештај одраслих лица, ДОО „Вел-Вар“, ДОО „Летина“, Дунав осигурање, Центар за социјални рад, неки су од послодаваца који су ове године тражили раднике на сајму запошљавања у Новом Бечеју, разговарајући са незапосленима и представљајући им слободна радна места и своје фирме.

993_vesti
„Понуђено је 102 радна места од стране укупно 17 послодаваца. У питању су и неквалификовани радници, али и шести, седми степен стручне спреме. Посебно бих истакла потражњу радника који имају инвалидитет, а који ће бити ангажовани кроз јавне радове. Ради се озапошљавању 30 особа са инвалидитетом „, рекла је Љиљана Живанов, начелница одсека за посредовање у запошљавању и планирању каријере НЗС.
Најтраженији на сајму запошљавања били су бравари, механичари, зидари, кувари, конобари, административни радници, агенти продаје и геронтодомаћице.
Општина Нови Бечеј већ неколико година у назад спроводи свој Локални акциони план за запошљавање, истакао је председник општине Нови Бечеј, Саша Шућуровић.
„И ове године смо у оквиру Локалног акционог плана за запошљавање издвојили 6 милиона динара за помоћ оним људима који се теже запошљавају, па смо удруженим средствима са НСЗ дошли со укупног износа од 10 милиона динара. Запослили смо 50 људи кроз јавне радове, њих петоро је имало своју тзв. прву шансу, десеторо је одрадило стручну праксу у приватним предузећима, а њих још десет у јавним предузећима. Када све саберемо то је укупно 75 лица мислим да би требало да будемо задовољни постигнутим. Добром сарадњом са НСЗ дошли смо до још једног доброг решења. Наиме, у Дому занатлија отварамо Канцеларију за тешко запошљиве групе која ће функционисати током целе године и где ће наши суграђани моћи да дођу до информација о могућностима запошљавања, али и послодавци „, рекао је Шућуровић.
Председник општине се на отварању сајма захвалио послодовцима који су одлучили да учествују и најавио да ће у веома кратком временском периоду у Боцари бити отворен текстилини погон за 50 радника.
„Локална самоуправа је одвојила простор где ће се хала фабрике налазити. Мислим да је то веома добра ствар за Бочар и велики потез, јер 50 нових радних места ће засигурно много значити и помоћи да Бочарци остану у свом месту „, рекао је председник општине Нови Бечеј.
На претходним сајмовима посао је до сада добило 197 радника, а учествовало је укупно 69 послодаваца.

Извор: www.tvbecej.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *