FRONT > Вести > НОВИНАРСКИ КОНКУРС „ЦВЕТ ЈЕДНАКОСТИ“

НОВИНАРСКИ КОНКУРС „ЦВЕТ ЈЕДНАКОСТИ“

Афирмација активизма и потенцијала особа са инвалидитетом.

Ужице – Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице расписало је, други пут за редом, новинарски конкурс „Цвет једнакости“ чији је циљ да подржи најбоље медијске прилоге који афирмишу социјални модел инвалидности и активизам особа са инвалидитетом и промовишу њихове потенцијале, достигнућа, права, инклузивни приступ и креативност.
– Прилози са којима аутори конкуришу требало би да подстакну позитивне промене у ставовима људи, боље разумевање и прихватање различитости, као и стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота, истичу у том удружењу.
На конкурс, који траје до 17. фебруара 2017. године могу да се пријаве радови који су објављени од 1. јануара до 31. децембра 2016. године и то у медијима у Србији који су уписани у Регистар медија. За награду могу да конкуришу прилози објављени у националним, регионалним и локалним медијима – штампа, ТВ, радио, интернет, а сваки учесник може да конкурише са једним радом. Награде ће бити додељене 18. марта 2017. у Ужицу током манифестације „Кикину дани“, коју то удружење организује у знак сећања на Тијану Петровић Кику (Ужице, 1985 – 2013), дугогодишњу Потпаролка тог удружења, као и на њено залагање за права особа са инвалидитетом.
О наградама ће одлучивати стручни жири, кога чине новинари и представници Удружења дистрофичара Златиборског округа. Биће додељено укупно пет награда, односно једна награда за најбољи рад у свим категоријама као и четири нагарде за сваку од категорија – ТВ, радио, интернет и штампа. Награде подразумевају и новчани део, а аутору најбољег рада на конкурсу припашће и статуета „Цвет једнакости“, рад академске уметнице Ане Лазић из Ужица. Детаљније о конкурсу на http://www.osi-uzice.rs/item/177-drugi_konkurs_cvet_jednakosti

Прошлогодишњи добитници

Победница прошлогодишњег првог конкурса, на који је пристигло 16 пријава, била је Ана Манојловић (РТС) која је награђена и за најбољи ТВ прилог. Миланки Лани Николић из Београда је припала награда за најбољи текст на интернету, а Мирјани Дамјановић Вучковић (Радио Нови Сад) за радијски прилог. Жири није доделио награду за прилог у штампи.

Извор: ДАНАС – Хроника

Аутор: Н. Ковачевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *