FRONT > Vesti > „OSNAŽI SE POKAŽI SE“: MALIŠANI RECITUJU, PEVAJU, GLUME, IGRAJU I IZLAŽU NA ZVEZDARSKOM INKLUZIVNOM FESTIVALU

„OSNAŽI SE POKAŽI SE“: MALIŠANI RECITUJU, PEVAJU, GLUME, IGRAJU I IZLAŽU NA ZVEZDARSKOM INKLUZIVNOM FESTIVALU

Umeća u oblasti kulture i umetnosti prikazaće mladi sa smetnjama u razvoju na „Zvezdarskom inkuluzivnom Festivalu“ (ZIF) danas i sutra u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.
Festival će biti održan pod nazivom „Osnaži se, pokažite se“, a nastao je kao rezultat Želje i potrebe da se mladi sa smetnjama u razvoju ne gledaju kroz oštećenja i ograničenja, već kroz mogucnosti.
Na bini Velike prodaja „Vuk Stefanović Karadžić“ Oni će recitovati, pevati, igrati, glumiti, a drugi dio festival odnosi se na izložbu na kojoj će biti prikazati svoje stvaralaštvo u vidu umetničkih predmeta i rukotvorina.
Organizatori su udruženja „Čuvari zanata“ I „Zvezdarski ekološki centar – ZEC“, u saradnji sa komisijom za rodnu ravnopravnost. – U praksi, Festival bi trebalo da bude svojevrsno mesto susreta mladih, gde će se negovati zajedničke vrednosti i podsticati Svi oblici solidarnosti, tolerancije, međusobnog prihvatanja i uvažavanja različitosti i doprinositi razvoju inkluzije na svim nivoima – najavljuju organizatori.
Program će se održavati od 12 do 17 sati.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *