FRONT > Vesti > POJANJE DECE S INVALIDITETOM

POJANJE DECE S INVALIDITETOM

Beograd – U kripti hrama Svetog Save u Beogadu neskadišnji koncert održao je hor “Ison” koji čine deca i odrasli s invaliditetom ili posebnim potrebama. U prvom mešovitom inkluzivnom hor na ovim prostorima “Ison” pod upravom dirigenta i veroučitelja Miodraga Blizanca , nastupili su hor dece ŠOSO “Milan Petrović” iz Novog Sada, hor dece iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, hor korisnika Doma u Veterniku, hor oktet prosvetnih radnika Novi Sad i hor “ Vivak” Osnovne škole “Dušan Radović” iz Novog Sada.
Mnogobrojnoj publici u hramu Svetog Save deca koja su u prvim redovima bila i invalidskim i dečijim kolicima, deca sa cerebralnom paralizom, Daunovim sindromom i Parkinsonovom bolešću, oštećenog sluha , govora i vida, predstavili su se kao vrsni pojci, a najveći utisak ostavilo je izvođenje “ Molitve” , koju su otpevali znakovnim jezikom za osobe oštećenog sluha.
Dirigent hora “Ison” Miodrag Bizanac sa gitarom oko vrata lagano je svirao melodije duhovnih pesama dajući ritam svim članovima čije su oči bile uprte u njega. Mnogo godina truda, ljubavi i žrtve uložio je ovaj veroučitelj i defektolog u rad sa decom kojima naše društvo često okreće leđa. Među mališanima ih hora ima i onih koji su napušteni i odrastaju bez roditelja.

LJ. M.

Objavljeno: 06. 12. 2016.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: LJ. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *