FRONT > Vesti > POKAZALI KOLIKO SU OSNAŽENI

POKAZALI KOLIKO SU OSNAŽENI

Temerin: Dnevni centar u Temerinu obeležava petu godinu kako pruža različite psiho-socijalne, edukativne, rehabilitacione i druge usluge deci i mladima koji imaju različite vrste razvojnih poteškoća i drugoj deci kojoj je potrebna stimulativna podrška. Centar doprinosi podsticanju i razvoju kapaciteta dece, održavanja postojećeg stanja i sprečavanju nastajanja poteškoća i problema kod dece kroz intenzivan rad sa pedagogom, logopedom, fizioterapeutom i vaspitačima.

osnazeni
Dnevni centar obezbeđuje deci razvoj praktičnih veština za svakodnevni život, veću samostalnost, razvoj i održavanje socijalnih, kognitivnih i fizičkih funkcija dece, pozitivno i konstruktivno iskustvo i boravak u podsticajnom okruženju, van porodice. Istovremeno, njihovim roditeljima obezbeđuje podršku kao i slobodno vreme za obavljanje drugih aktivnosti.
Na svečanosti obeležavanja malog jubileja bilo je posebno veselo. Slavlju osmišljenom po meri dece prisustvovali su i roditelji, predstavnici predškolske ustanove, lokalne vlasti, stručna javnost, saradnici iz okruženja, predstavnici medija, građani i drugi. Sami korisnici centra su, uz podršku svojih vaspitača, bili su kreatori i domaćini događaja čime su pokazali koliko su prethodnih godina, sami osnaženi i osposobljeni. Podršku su pružili „Retro orkestar“ koji je uveseljavao decu dok su radost za slatkim stolom, obezbedili poslastičari iz „Hofi Cuki“ i „Break4Cake“
Dnevni centar obezbeđuje preventivnu zaštitu deci u opštini i podršku roditeljima čime se iskazuje odgovorna politika lokalne samouprave i države u oblasti porodično socijalne zaštite. Roditelji u mestu stanovanja dobijaju stručnu podršku i tretmane za razvoj svoje dece u stimulativnom okruženju, bez odlaska u grad.
U aktivnosti Dnevnog centra rado se uključuju i deca iz opšte populacije kao što se i deca iz Dnevnog centra rado uključuju u brojne sadržaje i manifestacije koje se organizuju u široj zajednici. Stručnost i posvećenost, ostvareni rezultati u radu sa decom i roditeljima, inovativan pristup i dobra saradnja sa partnerima, pozitivna klima koja se neguje od samog ulaska u Dnevni centar, samo su neke od vrednosti kojima se temerinski centar izdvaja od drugih i čini ga prepoznatljivim.

M. Zec

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: M. Zec

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *