FRONT > Vesti > POPADIĆEVA ŠAMPIONKA

POPADIĆEVA ŠAMPIONKA

Novi Sad – U dvorani novosadskog Spensa održano je pojedinačno prvenstvo Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Nastupilo je preko 60 takmičara i takmičarki iz devet srpskih klubova, a nadmetanje je organizovao Stonoteniski savez osoba sa invaliditetom Srbije sa STK OSI Spin, dok je pokrovitelj bio Grad Novi Sad.


Kod stonoteniserki koje su bile u jednoj grupi (klase od 1 do 5), slavila je reprezentativka Zorica Popadić, koja je u finalu savladala Biljanu Ubović sa 3: 1. Popadićeva je u polufinalu igrala sa Anom Prvulović, koja je čak imala i meč lopticu, ali je iskusnija takmičarka uspela da se domogne finala i zlata, a Prvoluvićevoj je pripala bronza. Kod muškaraca najzanimljivije je bilo u kategoriji 1-2, gde su se u finalu sastala 2 reprezentativca, a Goran Perlić je, posle velike borbe, nadigrao Vladana Petkovića sa 3: 2. Nova nada, 15-godišnji Luka Andrašić je u kategoriji 6-7 sa 3: 0 savladao Hameda Podbicanin.
Na takmičenju nije nastupilo troje osvajača medalja iz Rija Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća, a u skupljanju loptica pomoglo je 25 dece iz omladinske škole STK Novi Sad.
Plasman, muškarci – opšta kategorija: 1. Josip Tipura (Spin, Novi sad), 2. Dragan Živić (Medijana, Niš), 3. Dragan Ranđelović (Medijana). Kategorija 8-10: 1. Dragan Bunčić (Spin), 2. Dragan Vujisić (Stibo, Beograd), 3. Bojan Jovanović (medijana) i Nikola Kirćanski (K2, Zrenjanin). Kategorija 6-7: 1. Luka Andrašić (Spartak, Subotica), 2. Hamed Podbičanin (Stibo), 3. Mitar Đokić (K2) i Nemanja Birmančević (Mačva, Šabac). Kategorija 3-5: 1. Budimir Malešić (Stibo), 2. Mladen Ćirić (Spin), 3. Miroslav Homa (Spin) i Darko Babić (Spin). Kategorin 1-2: 1. Goran Perlić (K2), 2. Vladan Petković (Čačak), 3. Boris Stoiljković (k „) i Nenad Krbavac (K2). Žene – kategorija 1.5: 1. Zorica Popadić (Stibo), 2. Biljana Ubović (Spin), 3. Ana Prvulović (Stiks, Smederevo) i Tanja Milašević (Čačak).

G. M.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *