FRONT > Вести > ПРВИ КУП ТИМОЧКЕ КРАЈНЕ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

ПРВИ КУП ТИМОЧКЕ КРАЈНЕ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У Књажевцу ће у четвртак 26. маја бити одржан први Куп Тимочке крајне за особе са инвалидитетом. Очекује се учешће 30 такмичара који ће се надметати у пикаду и шаху, а такође ће бити организована и вожња стандардним инвалидским колицима. У ревијалном делу биће промовисане пауерлифтинг дисциплине за особе са инвалидитетом.

knjazevac
За победнике овог надметања обезбеђени су пехари и дипломе, док ће најуспешнији клуб инвалида добити пикадо за своје просторије.
Спортско такмичење особа са инвалидитетом почиње у 10 сати на платоу испред Дома културе у Књажевцу, а у случају кише, у сали школе „Димитрије Тодоровић Каплар“.
Право учешћа имају све особе са инвалидитетом из општина Тимочке крајне Књажевца, Зајечара, Бољевца, Сокобање, Неготина, Кладова, Бора и Мајданпека. Циљеви овог такмичења су промоција спорта код особа са инвалидитетом, спровођење програма спорта, спортско рекреативне активности, као и промоција капацитета и вредности општине Књажевац. Такмичење иначе траје један дан.
Регистрација такмичара је у термину од девет до десет сати, а после свечаног отварања почеће у 10.30 сати и такмичења. Након проглашења победника и свечаног затварања организатори ће уприличити и дружење особа са инвалидитетом.

Аутор: Д. Ж.

Извор: Тимок – Догађаји

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *