FRONT > Vesti > SRPSKI GOLBALISTI ČETVRTI NA TURNIRU U NIKŠIĆU

SRPSKI GOLBALISTI ČETVRTI NA TURNIRU U NIKŠIĆU

Reprezentacija Srbije u golbalu je proteklog vikenda imala još jednu međunarodnu proveru. U Nikšiću je u organizaciji Paraolimpijskog komiteta Crne Gore održan dvodnevni turnir na kome je učestvovalo osam ekipa: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Grčka, BIH, Crna Gora 1, Crna Gora 2.


Prvog dana je ekipa Srbije pobedila Grčku (8: 5) i Crnu Goru 2 (7: 4), a izgubila od Bugarske (1: 6). U polufinalu su se izabranici selektorskog para Dragan Sremčević – Miloš Grlica sastali sa favorizovanom ekipom Slovenije, inače članom Evropske A grupe (sve ostale ekipe su članovi Evropske C grupe). Slovenci su opravdali ulogu dominantnog favorita i savladali su Srbiju (17: 7), a kasnije u finalu i Bugarsku (11: 1). Naš izabrani tim je u susretu za treće mesto izgubio od domaćina, Crne Gore 1 (5: 9).
Selektor-igrač reprezentacije, Miloš Grlica, naglašava da je tim koji je došao u Nikšić bio kombinovan, sa dva nova igrača iz Novog Sada: Žarkom Ćujom i Atilom Molnar.
„Kolega Sremčević i ja smo zadovoljni njihovim odnosom prema državnom dresu. Želeli smo da vidimo da li možemo da proširimo konkurenciju u timu i dobili smo potvrdan odgovor. Posebno smo zadovoljni Žarkom Ćujom i na njega ozbiljno računamo u narednim akcijama, u najužem je izboru za Evropsko prvenstvo C grupe koje će se održati septembra 2016. godine u Moldaviji „.
Iako nezadovoljan rezultatom, donekle i igrom, selektor Dragan Sremčević, inače pre tri decenije najbolji svetski golbalista, smatra da je put do uspeha u Moldaviji „trnovit“ i da iz poraza treba izvući pouke.
„Ponavljali su nam se greške sa ranijih turnira gde smo“ jeftino „primali golove, lako gubili teško stečenu prednost. Taktički još mora da „sazri“, da naučimo da kontrolišemo utakmicu sa protivnicima jednakog kvaliteta. Do Moldavije ima još vremena da se „kockice slegnu“. Nastavićemo da radimo. “
Srpska delegacija u Nikšiću se sastojala od sledećih članova: Radomir Muminović, Miroslav Topalov Danilov, Žarko Čujo, Atila Molnar (svi igrači), Miloš Grlica (igrač, selektor), Dragan Sremčević (selektor), Nemanja Aritonović (statističar), Miloš Vranjković ( personalni asistent, vozač).
Sledeću akciju naša reprezentacija će imati na zimskim pripremama, tokom druge polovine januara.

Kontakt za dodatna objašnjenja:

Miloš Grlica 063/8343157, 060/0145265

Izvor: Marko Aleksandrović <marko.aleksandrovic@gmail.com>

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *